Filmtips - Del 1

 
Nu när höstkvällarna börjat krypa allt närmre vill jag passa på att skriva det här inlägget med filmtips för filmer är något som jag ser otroligt mycket på. De filmer jag tipsar om här har jag sett någon gång under perioden Mars-Augusti i år. Anledningen till att jag vet precis vilket datum jag såg på dessa filmer är för att jag har Letterboxd, en sida dedikerad till filmnördar. Där kan man betygsätta filmer, man kan göra statistik (dvs exakt vilket datum man sett den) och göra listor. Man kan följa andra och se vad dem tycker om och man kan spara filmer man vill se som kanske inte ens har haft premiär. Så om ni inte har provat på den sidan kan jag absolut rekommendera den, men åter till inlägget jag skulle göra.

Dunkirk
Mina vänner, det är såhär man ska göra en krigsfilm. Med handhållen kamera och många karaktärer att följa kändes det som om man stod precis bredvid när allt hände och skedde. Riktigt häftig film!

Jurassic World
Jag gillade den här filmen otroligt mycket och om man vill ha nostalgi med Jurassic Park filmerna men i en modern miljö där dinosaurierna utnyttjas för underhållets värdes skull, ja då är detta filmen för er!

Rebel in the Rye
Filmen fokuserar på författaren J.D. Salingers liv och hur han skrev To Kill A Mockingbird under en riktigt tuff period i sitt liv. Riktigt fint skildrat med Nicholas Hoult som huvudrollen. En skådespelare som jag förövrigt på senaste tid verkligen börjat att beundra. 

Peter Rabbit
Detta är en jättemysig och underhållande familjefilm för hela slanten. Charmiga och roliga animerade djur i huvudrollen, ja tack! 

About Time
En film om att resa tillbaka i tiden och få chans att göra om det man kanske ångrar, men det kanske har konsekvenser också. Väldigt bra samling med skådespelare i denna film. 

Unbroken
En sann skildring om den olympiska deltagare Louis Zamperini som krashar med sitt plan under andra världskriget och måste överleva ute på havet. När han väl gör det så blir han istället krigsfånge. Otroligt bra film gjord av Angelina Jolie

The Kissing Booth
En härlig och rolig feelgood film om två bästa barndomskamrater som satt regler för att vänskapen ska kunna hålla. Men när Elle faller för bästa kompisen Lees storebror Noah då sätts vänskapen på prov på allvar. Älskade den här filmen och såg den 3 gånger på raken samma dag den släpptes!

Journey´s End
En otroligt fin och häftig skildring av kriget och dem som befann sig i skyttegravarna i väntan på att antingen få komma hem igen eller vara där när sista anfallet någonsin ska komma. Vi får lära känna en del av karaktärerna på djupet och jag blev så berörd av den här filmen så det är inte sant. Älskade Sam Claflin i den här filmen som krossade mitt hjärta totalt! 

Mary Shelley
Vi får lära känna författaren Mary Shelley och följa henne genom livet och alla udda karaktärer och händelser som ledde till att hon skrev Frankensteins Monster. Väldigt intressant! 


The Greatest Showman
En musikal som utspelar sig delvis på cirkus med magiska sång och shownummer. Ja detta är något nytt inom musikal genren. Jag fick samma känsla när jag såg den här filmen som jag får varje gång jag upplever en helt ny musikal i West End live. Wow! 

Höstlegender
En riktigt häftig historia om tre bröder och deras far som bor ute i vildmarken. En dag tar den yngsta brodern med sig sin fästmö hem och snart finner sig bröderna i att bli rivaler. Mycket starka och gripande skådespelarinsatser och jag förstår absolut varför den här filmen har blivit en klassiker.

Coco
Jag trodde inte att Coco skulle vara en film i min smak, men jo visst satt jag där och grät dem sista 10 minuterna av filmen. Den här historian är så vacker och tar upp en väldigt stort ämne, döden, på ett otroligt vackert sätt.

The Queen of Katwe
Vad händer i ett fattigt samhälle när någon beslutar sig för att hjälpa barnen komma ifrån verkligheten en liten stund för att äta en skål med mat och lära sig schack under tiden? Jo det förändrar deras värld. Otroligt fin och viktig film om hopp och kämparanda. 

Saving Mr Banks
I den här filmen får vi möta kvinnan bakom en av filmvärldens giganter, Mary Poppins. Vi får följa hennes resa när dem ska göra boken till film och hur hårt dem fick kämpa för att övertyga P.L. Travers om att det kommer gå bra. Vad vi lär oss är att boken betyder mycket för henne av en anledning. Vi får lära känna hennes barndom. Många fantastiska skådespelare som gör känslosamma scener! 

The Light Between Oceans
Jag visste inte vad jag skulle få innan jag såg den här filmen, men det blev en väldigt dramatisk och tänkvärd film. Alicia Vikander och Michael Fassbender gör ett riktigt imponerande jobb med sina karaktärer. 

Jane Eyre
I 10 år nu har jag återkommit till den här versionen av Jane Eyre varje gång jag blir sjuk. Det är något väldigt speciellt med den här handlingen, hur 2 (enligt samhället) fula personer finner lycka och kamratskap i varandra. Men det är ingen solskenshistoria alls, den har även väldigt mycket mörker. 

Ringaren i Notre Dame
Hur kan jag inte ha sett denna fantastiska film förens nu!? Det är fantastisk musik och kostymdrama med historisk anknytning i tecknad version så hur kan jag inte älska det? Musiken till den här filmen ger mig rysningar!

To All The Boys I´ve Loved Before
Det här är Netflix snackisen på allas läppar. Lara Jean skriver kärleksbrev när hon har så starka känslor för någon att hon inte vet vad hon ska göra med dem. En dag postas dessa brev, till skolans populäraste kille och såklart storasysters pojkvän. En riktigt underhållande och härlig feelgood som vi alla kan behöva ibland! Det var alltså mina filmtips av dem filmer jag sett från Mars-Augusti, jag kommer att göra en del 2 av den här listan innan året är slut det lovar jag er. Har ni sett någon av dessa filmer eller blev ni kanske sugen på att se någon av dem? Har ni något filmtips som ni vill dela med er av? Som sagt jag kollar på väldigt mycket film och uppskattar alla tips jag kan få. Ha en trevlig helg! 

#1 - Amanda (Swedish Passport)

Åh tusen tack för dessa tips, många filmer här jag inte sett! :)

Svar: Varsågod, jag hoppas att du skall finna någon ny favorit bland dessa! :D
thelenaelisastory.blogg.se