Wien - Dag 2

Dag nummer 2 startade med att jag tog en promenad i närområdet och fann att vi bodde väldigt nära Donau den fanns ca 5 minuters gångavstånd från hotellet. Fann även ett café som måste ha varit riktigt bra med tanke på vad den var döpt till. Hade velat fortsätta ut en bit på ön eftersom dem hade bävrar där men jag hadeabsolut inte tid då vi skulle ses vid hop on hop off bussen och fortsätta till den andra sidan av staden.

 
Vi hoppade av vid Schönbrunn Palace och vandrade runt ett tag. Jag skulle ha kunnat vandra runt där hela dagen men kollegorna ville iväg och kolla på annat samt att vi hade bestämt innan att besöka ett café som var historiskt. Det hölls på med en fotografering på plats också och jag tycker det är så roligt att stanna och kika på alla vackra klänningar och hur fotografen arbetar. Vore ju drömmen att ha en fotografering här på slottet med alla fina omgivningar. Stället var så enormt! 


Som sagt hade vi bestämt sedan innan att besöka det kända Café Central och det var verkligen sådär fint inne som man såg på bilderna på internet. Glömde totalt att fotografera men kan säga att jag och kollegan valde helt fel bakelse vi kunde inte ta oss igenom den alls, vi åt varsin sked sedan mådde vi illa. 


Efter det följde jag med en kollega till Albertina museet för att kolla på konst. Hon har studerat konst så det blev en helt annan upplevelse, även om vi bara var där snabbt, när man gick med henne. Och ja, jag har sett äkta picassos och monet nu, så hur cool är inte jag? Där inne hade dem också fotoutställning så där kunde jag ha fastnat länge om jag inte hade sällskap. 


Vi skiljdes åt och jag mötte upp mina andra kollegor på en resturang för att äta middag samt fira Natalie som fyllde år den dagen och jösses vilken kul kväll vi hade. Jag säger bara en sak...det hela slutade med att födelsedagsbarnet dansade i gränderna med kyparen och dessutom förlovade sig med honom genom en gummisnodd och ett papper. Ja sedan ska vi ju inte tala om den rätt roliga Uberturen hem till hotellet heller. Men jösses vilket intryck vi alla måste ha gjort i Wien innan vi åkte hem! 

#1 - Netti Starby

Åh vilka vackra platser du har besökt! :-D Kramis

Svar: Och då hann jag inte med mycket i den staden! :P
thelenaelisastory.blogg.se