Wien - Dag 1

Wien blev genast en stad jag blev sjukt nyfiken på när jag läste om den. Att sedan hela staden är proppfylld med slott, palats och kyrkor utan dess like gjorde hela denna resa så mycket mer rolig. Dock hade vi bara 24 timmar i staden och jag personligen känner att jag inte hann göra något alls med tanke på hur stort det faktiskt var. Nä om jag får chansen, kommer jag säkerligen att åka tillbaka, med längre tid att utforska staden på. 

Vi startade med att åka Hop-On-Hop-Off bussen, som jag absolut älskar, för det är det bästa sättet att se vad en stad har att erbjuda när man har så kort tid på sig. Dessutom får man väldigt bra information om stadens historia. 


Vädret, som ni kommer att se på bilderna nedan varierade från sol, till kyla och regn så jag ville inte gärna släpa med mig systemkameran när det regnade som värst, därför kommer bilderna att bli från både mobilen och kameran. Jag kan redan nu på förhand säga att jag inte är nöjd med vissa bilder men vad gör väl det...


Vi hoppade av Hop-On-Hop-Off bussen för att gå den helt gratis stadsrundturen, men slutade ganska tvärt då ingen hörde vad hon sa, för att det var så livligt runtomkring. Istället promenerade vi vidare längst med gatan och vart hamnar vi, om inte direkt på Nationalbiblioteket! Det är nog där inne som jag fotade mest bilder under resan, men det var så fint! 


Efter Nationalbiblioteket mötte vi upp dem andra för att dricka kaffe på Starbucks som låg runt hörnet. Ungefär då öppnade sig himlen och regnet bara öste ner. Men vilken tur då att vi alla hade fått ponchos från Hop-On-Hop-Off bussen, vi blev ju så sjukt fina. Tack till mannen som hjälpte oss att ta kort tillsammans, och på köpet fick hans finger på kort. Visst blev vi fina?


Sedan hamnade vi inne på Stephansdom en gotiskt byggd domkyrka som hade ett torn på 137 meter. Jag hade innan läst på att man kunde gå upp i tornet men hittade inte vart det skulle kunna vara, säkert fanns det någon uppgång på det enda stället där man behövde betala. Och vi vet ju sedan innan att det alltid är något som repareras på byggnader när jag är på besök vilket också blev denna gång. Så ignorera gärna  den tjusiga byggnadsställningen.


Klockan tickade snabbt på under den första dagen och vi var tvungna att leta upp någonstans där vi kunde äta. Såklart föll valet på en resturang som gjorde schnitzel. Stället verkade vara otroligt populärt då vi fick köa utanför för att få tag i ett bord. Jag som inte var speciellt hungrig hörde av kollegorna att den vanliga schnitzeln skulle vara lite mindre så då valde jag den, men istället för att vara mindre fick man 2 bitar haha. 


Sedan blev det att promendera in i diverse affärer och dylikt, vilket som ni vet absolut inte är min grej, men jag tog lite kort under tiden jag väntade. Hur söta var inte dessa leksaksbjörnar som fanns i ett skyltfönster? De hade många olika leksaker uppradade från historiens gång. Otroligt roligt detalj.


Första dagen i Wien var helt okej. Mycket att ta in och att bearbeta. Absolut en upptäckares och historienörds stad, det finns så sjukt mycket att se och besöka! 

#1 - Jeanette

Aldrig varit där men det ser otroligt fint ut :)

Svar: Får du chansen så åk dit, jättemysigt! :D
thelenaelisastory.blogg.se

#2 - Celine

Dit vill jag verkligen åka i framtiden!

Svar: Håller tummarna på att du kommer dit :D
thelenaelisastory.blogg.se

#3 - Maria Pettersson

Åh, dit vill jag åka! Ser så himla fint ut på bilderna :)

Svar: Det var riktigt fin, så får du chansen att åka så ta den :D
thelenaelisastory.blogg.se

#4 - Karin

Åh, saknar Wien. Så fin stad. Kommer lätt åka tillbaka dit. Det var en jättefin utsikt i Stephansdomen, du kan se min bild uppifrån här: http://karinsuniversum.se/min-resa-till-vienna-del-ett/

Svar: Jag hade faktiskt din bild i huvudet när vi gick in dit, just därför visste jag att det skulle gå, men den höll på att bygga om och renovera så tror inte ingången dit man kunde gå upp var så synlig tyvärr. Men det var en jättefin katedral. Så ofantligt stora och tänk allt det gjordes utan maskinkraft förr i tiden :D
thelenaelisastory.blogg.se