Jahapp då vart man ett år äldreDå var årets födelsedag förbi och det blev en mysig dag tillsammans med familj och goda vänner med barn. Jag är en väldigt enkel person, en sådan här dag är verkligen perfekt i mina ögon. Jag behöver inte göra något speciellt för att känna att dagen blir lyckad, men det blev den verkligen. Tack alla som kom på fikat och för alla fina presenter jag fick. Blir ju bortskämd! 
Bjuder på 2 snabba bilder som Pernilla fotade på mig typ 5 minuter innan mina föräldrar kom till mig för att hjälpa till att ställa i ordning allt. Är så osäker på om jag passar i mina glasögon eller inte men jag ska bli bättre på att använda dem. 

Ett brev till hösten

 
Kära Höst, 
Du var så vacker i dina färger och du spred en så stor glädje när du med solen värmde mitt trötta ansikte. Med dig kom även förändringarna, du lät naturen ändra till höstkläder och du bringade skratt till min vardag i form av glada leende barn på mitt arbete. Men du tog även mycket ifrån mig. Du tog en väldigt kär familjemedlem ifrån oss som vi saknar väldigt mycket. En person som var väldigt vis och berättade om det som var då, det som inte finns idag. En person som lämnade en enormt saknad efter sig. Men med detta skedde även något annat hos mig. Ett nytt ljus väcktes till liv. En sorts glädje till det lilla här i världen. Något så enkelt som en bra dag på jobbet, att träffa en vän att prata allt och ingenting med, ett barn som vinkar utanför tunnelbanefönstret. Att se ett nytt liv komma till världen redo att insupa vad den erbjuder. Allt det gav du mig och lite till. Som den älskade, saknade, vise familjemedlemmen önskade i sin sista stund här på jorden...Jag lovar att inte vara ledsen, att leva mitt liv och vara glad och lycklig över det livet sätter i min väg från och med nu och in i framtiden. Jag kan inte lova att det blir lätt, men jag lovar att jag till 100% ska försöka. Tack!

Foto - Förhoppningar & Mål

Det är redan Oktober månad och året har gått väldigt fort. Tyvärr har jag inte fotograferat någonting speciellt i år om man inte räknar med resor som jag gjort. Men även där har jag valt att lämna kameran hemma ibland och istället fotograferat med mobilen. Jag älskar ju att fotografera och hoppas genom att sätta dessa mål kunna ha någon form av planering inför 2019 och vad jag ska göra för att hitta tillbaka igen.

 
Porträtt
Jag förstår inte alls varför jag inte fotat några porträtt i år. Det är himla kul och resultatet blir nästan jämt riktigt bra. Men jag tror dock att det tyvärr handlar om det faktum att tiden inte finns till. När man kommer hem från jobbet så finns inte ljuset och på helgerna är jag uppbokad på annat. Men jag ska ta mig tid, skriva till vänner och bekanta för att bestämma dessa dagar redan nu. 

Pinterest & Instagram
Jag är väldigt duktig på att spara idéer både på Pinterest och Instagram för bilder jag vill försöka ta senare, men det där senare blir ju sällan av tyvärr, men det är något jag måste bli bättre på. Jag kanske ska ta och starta med en upprensning bland alla tusen bilder och faktiskt bara spara några som jag ska testa på innan jag sparar mer idéer. 

Gatufotografering
Ni som följt mig sedan början vet ju att jag förut gjorde en del gatufotograferinger men att det sedan försvann helt på bloggen. Den som skrämmer mig mest är att jag gick från gatufotograferare till att tycka det är läskigt igen. Att fotografera andra när dem inte ser för att få den där perfekta bilden. Jag tänker speciellt på den första bilden jag kände att jag lyckades med, en bild tagen i London på en liten kille som satt på en mur brevid en utsmyckad gatulampa precis vid London Eye. Jag var så stolt över den och hoppas på att under 2019 kunna ta i alla fall 1 bra gatufotograferingsbild. 

Livefotografering
Detta är något som jag säkerligen kommer att göra på något sätt men det kan vara skönt att skriva upp 1 mål som man i alla fall vet kommer att genomföras. 

4 resor som jag drömmer om


Pompeii 
Om det är något historiskt ställe som jag är riktigt nyfiken på så är det just Pompeii. Inte bara för händelserna som ägde rum här utan även för att det är en fantastiskt vacker plats som jag mer än gärna vill fotografera på. 


Azorerna
Jag har besökt Azorerna 2 gånger innan och då ön São Miguel. Detta är en fantastiskt fin ö på alla sätt och vis där man även kan åka ut i små båtar och få se vilda delfiner och valar på nära håll. Tyvärr så har bilderna från båda gångerna försvunnit i och med datorcrash. Skulle vara sjukt kul att resa tillbaka med en kamera och kanske resa runt bland öarna. 


Disneyland Paris
Detta är faktiskt något som jag håller på att samla ihop till just nu. Det är en dröm att resa dit, bo på ett temahotell och bara ha det så magiskt man kan ha det när det gäller Disney. Jag ska försöka resa under 1 vecka och bara ta det lugnt, ta in allt, fotografera och ha det bäst helt enkelt. 


Skottland
Med sin fantastiska natur och otroligt häftig historia är det här ett ställe som lockar mig otroligt mycket. Sedan om jag får chansen att besöka några av inspelningsplatserna för Outlander är det ju bara en bonus. Drömmen är att vandra i de skotska högländerna med min kamera.