Legostore i London

Den sista dagen innan vi reste hem besökte vi Legostore som vi pratat så många gånger om att vi skulle besöka men alltid glömt bort. Det är en affär med många konstverk byggt i lego och det var nog just det som lockade flest personer dit, för mycket lego att köpa fanns det inte riktigt. 


Inne i affären hade dem byggt ett tunnelbanetåg helt i lego som man fick ta kort i. Det stor en kvinna där som enbart hjälpte till för att ta kort på dem som ville, som vanligt var jag inte sugen så mamma fick hoppa in istället. Som ni ser fick hon även en kamera i handen, såklart byggt av lego. Tog en närmre bild på den nedan men kollade inte så nog så den blev lite suddig. OOOOOPS: 


Väggen med en vy över London var riktigt häftigt faktiskt och det var många som stannade till för att leta efter sina favoritlandmärken. Vill ni också besöka Legostore i London? Då skall ni bege er till Leicester Square. 

Aladdin - London 2018


Sultanens vackra dotter, prinsessan Jasmine, har allt man kan tänka sig. Utom frihet. En natt rymmer hon från palatset och träffar den fattige men godhjärtade pojken Aladdin. Innan de vet ordet av är de förälskade i varandra och indragna i sitt livs äventyr! De blir jagade av sultanens lömske rådgivare Jafar, snubblar över en magisk lampa som släpper ut den helsnurrige anden Genie, och hittar en flygande matta som tar dem med på en fartfylld resa över staden.

Till och börja med måste jag meddela att bilderna i det här inlägget inte är mina utan jag har lånat dem från Aladdin the Musicals hemsida och den kan ni finna om ni TRYCKER HÄR

Aladdin är en rätt ny musikal i Londons West End, den hade premiär 2016 och det är en musikal jag varit nyfiken på sedan Trevor Dion Nicholas interjuvades på West End Live samma år, innan premiären. Då pratade han om projektet och sjöng en liten bit av låten Friend Like Me för oss.
Vi gick på matiné föreställningen dvs dagsföreställningen av showen och hade några understudies i rollerna, så som anden, men huvudsaken till att jag ville se den var Matthew Croke, killen som spelade Aladdin och som även var med i Annie Get Your Gun som jag såg i Sheffield. Och han var verkligen den perfekte Aladdin vilket jag misstänkte redan när dem castade honom i rollen. Han har ett sådant charmigt leende att det är svårt att inte fånle så fort han visar sig. Tyvärr måste jag säga att många i castet inte var de bästa sångarna. Tjejen som spelade Jasmine lät hemsk mer än vad hon lät bra och såg ut att vara väldigt uttråkad på scenen hela tiden. Och man såg verkligen hur Matthew fick kämpa extra mycket för att det skulle bli bra, vilket var synd. 
Hur gick det med en understudy till Anden då? Jo det gick bra, det han saknade i röstresurser gav han 150% i humor och energi istället så det gjorde absolut ingenting. Och jösses vilken energi han hade! 

 
Aladdin som show är värt ett besök bara för upplevelsen i sig, humorn, sångerna, specialeffekterna är helt fantastiska. Jag satt flera gånger och drog efter andan när specialeffekterna dök upp från ingenstans. Favoriten måste ha varit när Aladdin är inne i grottan, så sjukt häftig scenografi och effekter!
Humorn stod Jafars sidekick för i det mesta vilket var underbart, vill absolut inte säga något alls men den killen var riktigt grym. Favoriterna förutom Aladdin måste dock ha varit Aladdins tre kompisar som gång på gång är så hjälpsamma, roliga, konstiga och bara klumpigt härliga. Så fort dem klev in på scenen kände jag att ett stort leende spred sig på läpparna och man undrade vad som nu skulle hända. 


Om jag har råd kommer jag absolut att se om på denna musikal, för jag kan tänka mig, med allt som pågår på scenen, att man kommer hitta något nytt litet guldkorn som man missade förra gången eftersom det händer så mycket hela tiden. Sedan vore det fantastiskt kul att få se Trevor Dion Nicholas som Anden då han har en helt fantastisk röst! 

 
Jag lämnar detta inlägg med att dela trailern till musikalen om ni skulle bli nyfikna och vill kika in den. 

Solsken och Tekniska Problem

Nu har jag varit borta ett tag från bloggen och det beror på att blogg.se haft tekniska problem och inlägg som jag skrivit och sedan publicerat inte har fungerat. När man sedan backar för att åter prova så har hela inlägget försvunnit så då pausade jag helt enkelt bloggen ett tag men det betyder inte att det inte finns något materiel att visa. Jag ska försöka ordna upp lite inlägg till veckan som kommer. 

Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen. Vilket fantastiskt väder vi har haft. Dock inte lika roligt att jag har 30 grader varmt i lägenheten och inte kommer iväg från värmen om jag så skulle vilja men nu ska vi inte klaga på värmen eller hur? Häromdagen satte jag mig i Kungsträdgården ett tag för att läsa lite innan jag och Pernilla skulle iväg på ett bokevent och jösses vad det var skönt. Varför har jag aldrig gjort detta förut? 

Usch jag är inte ett fan av vardagsbilder via mobilen. Gillar det hos andra men inte hos mig själv konstigt nog. 

Resedagbok - London, Dag 4

Vi startade den 4:e dagen i London i väldigt lugn takt eftersom vi skulle gå och se Aladdin kl. 13.30 och inte kände för att stressa runt i affärer för att hinna med. Så det blev en lugn seg frukost och vila på hotellet innan vi promenerade till Prince Edward Theatre. Jag hade totalt glömt bort att jag redan besökt denna teater en gång tidigare, nämligen när jag och Nicole såg Miss Saigon där för många år sedan, så det var ju en rolig upptäckt. 
Utanför stod även andens lampa som man kunde "önska" på innan showen eller om man bara gick förbi, vilket många underhöll sig med medans vi väntande. Jag har skrivit en recension på musikalen som dyker upp lite senare. 
 

Vi promenerade sedan resterande delen av dagen och bara tog det piano. Såklart hann vi se Londons fantastiska gatumusiker igen, men dem vet ni ju allt om redan eller hur? 


Vi gick till Marks And Spencer för att köpa på oss lite middag och sätta oss i Kensington Gardens för att bara ta in allt som hänt under resan. Men tyvärr mulnade det på lagom när vi kom dit så det blev otroligt kallt från ingenstans så vi gick tillbaka till hotellet igen. På kvällen försökte vi packa ordning allt vi köpt för att enkelt bara kunna dra ut dagen efter för att njuta av vår sista dag i London innan vi flög hem. Då hann vi med att besöka Lego Store bland annat.

Photoshoot i Kungsträdgården

Förra Söndagen mötte jag som sagt upp min kollega Roland i Kungsträdgården och hade en spontan photoshoot under körsbärsträden. Blev väldigt lyckat, även om jag var ringrostig efter att kameran fått vila alldeles för länge. Men med bra modeller och hjälp kan det ju inte gå fel eller hur?