Festligheter & Flygplansförseningar

Jag sitter här med en stor dos glädje i kroppen. West End Live var verkligen sådär perfekt som man kunde ha önskat av den. Även om jag hade otur och råkade på en rejäl förkylning så stoppade det inte mig från att bege mig till Trafalgar Square tillsammans med tusentals andra musikalnördar. Känslan på West End Live går inte att beskriva med ord, det är så fullt med kärlek för medmänniskor och musik. Att dansa med den som råkar stå brevid dig för stunden är ingenting konstigt. Att dessutom tillsammans med hundratals andra skriksjunga till High School Musical det är bara så sjukt nördigt och helt underbart varenda sekund. 


Att fotografera på spelningar och konserter är verkligen det allra bästa jag vet. Ibland önskar jag att man bara kunde ta med den magiska känslan hem mer än på ett fotografi. Samla all den där lyckliga, förväntansfulla energin i en burk som man kunde ta fram om man kände sig lite låg och få extra energi av. 

Jag hittade en hel drös med nya favoritsångare och musikaler som jag skulle vilja se och min plånbok tackar mig inte all för det, även om musikal är det bästa som finns så går det hårt på plånboken. Jag kommer att dela upp musikalerna i flera inlägg så att ni slipper se milslånga inlägg med bilder. Det var galet mycket folk i år och jag hörde att konferenciererna slängde sig med en siffra på 40.000 och det kan jag faktiskt tro på för det var kö i flera kvarter och vissa kom inte ens in på området. Tur att man var där utanför i tid! 


Appropå tid. Att ta sig hem var en riktigt hemsk historia. Det började med att flygplanet var försenad så vi landade inte förens 01.15 på natten. Såklart hade vi ju turen att vägarna var avstängda pga underhåll också så det blev en rundtur i staden innan vi äntligen kom hem och trillade i säng klockan 02.45. Ni ska bara veta hur trött jag är efter denna dag, för japp klockan 06.00 satt jag mig glatt i bilen för att åka till jobbet för en heldag med möte. Utvärdering av hela terminen, lagom lätt och inte alls tung uppgift efter en tung natt. Heja mig själv! 

London Weekend


Klockan 06.45 lyfter flygplanet till London igen. Lite tidigare än vanligt men det betyder ju bara att vi har en extra dag i staden. Första dagen kommer vi bara att spendera med shopping och att mysa sedan är det West End Live hela dagarna Lördag till Söndag och på Söndag kväll/natt kommer vi hem igen. Så vi hörs då, håll tummarna så att det inte regnar så att jag kan fotografera! 

Vad är West End Live?

Nästa Fredag är det dags för mig att kliva på flygplanet och flyga till London igen. Anledningen är att på Lördag och Söndag besöka West End Live för andra gången i mitt liv. Just nu håller jag tummarna på att vädret skall bli bra så att det inte regnar för då vet jag inte om jag vågar ta bilder på eventet. Så håll tummarna för min skull så är ni snälla! 

 
Vad är West End Live?
West End Live presenteras av Westminster City Council och Society av London Theatre med stöd från borgmästaren i London. Evenemanget existerar för att fira och främja kulturutbudet i London. West End Live är inne på sitt 14:e år och presenterar London mest berömda West End musikaler och även dem som komma skall. Ca 30 olika shower samsas på samma scen under en och samma helg.  

Vart finns det och vad kostar det?
Hela festivalen är helt gratis och det byggs upp en scen på Trafalgar Square i London. På plats kan man förutom att njuta av alla dessa musikaler även avnjuta olika familjevänliga utställningar, förfriskningar och musikaliska varor. Sist jag besökte festivalen så hade Museum of London tagit dit historiska arktefakter, man kunde leka radiopratare och göra olika pyssel i olika bås. Man kunde även den sista dagen nörda loss bland kända filmbilar som fanns på plats. 

Vad ser jag fram emot att se lite extra i år? 
Jag har sett en hel del av de kända musikalerna men många av dem har helt nya cast så det skall bli fantastiskt kul att se då dem gamla slutade denna helg. Dessutom ska ju Ben Lewis spela Phantom of the Opera så det ska bli kul att åka dit och stötta honom och Fantomencastet. I år verkar det dessutom vara med en hel del komedier och parodier som jag ser fram emot att se lite extra mycket. Och självklart allas favorit Carrie Hope Fletcher är med i en helt ny musikal, en musikal som tog broadway med storm för inte så länge sedan nämligen Heathers. Och förrutom det kommer The Barricade Boys tillbaka, och dem har utlovat en hemlig gästartist samt överraskningar.
Är det något som sett Collabro på Brittains Got Talent? Jag gjorde det och föll genast för dessa sjukt vackra rösterna, såklart besöker dem West End Live i år. Sedan måste jag ju bara toklängta till att se Aladdin igen! Hur ser årets schema ut då?Jag kommer att flyga hem på Söndag kväll igen då vi har ett jättestort möte på jobbet på Måndagen då vi ska utvärdera hela terminen, jag gissar att jag kommer vara otroligt trött men mer än nöjd över denna resa, eller vad tror ni? 

House of MinaLima

Ni som känt mig ett tag vet att jag är en Harry Potter nörd ut i fingerspetsarna. När jag nu hade tid att faktiskt besöka House of MinaLima var jag såklart tvungen att ta den chansen. 
För er som inte vet vad House of MinaLima är för något så är det en gratis utställning med konstverk från Harry Potter och Fantastic Beasts filmerna. Ni vet alla de där tidningsartiklarna, godispappren, efterlysning posters ja allt ni kan tänka er av de visuella i filmerna det stod Miraphora Mina och Eduardo Lima för. 

 
Dagen till ära hade dem även gratis rundturer inne i galleriet och det är något som jag verkligen rekommenderar er alla att göra. Man får så mycket gratis information och roliga anekdoter från skapande processen och man får veta gömda hemligheter i teckningarna. Något som var väldigt häftigt var att dem faktiskt hade originalen som användes i filmerna lite varstans. Så häftigt! 


Bilden nedan är en av dem skåp där originaltidningarna från filmerna låg i, riktigt häftigt och guiden berättade lite roliga detaljer i dem som många av skådespelarna hade roligt åt under inspelningstiden.


Sedan gick vi upp en våning, för ja utställningen sträckte sig upp i flera våningar och jag måste genast säga att våning två blev min favorit för däruppe fanns nämligen en hel hörna dedikerat endast för Wesleys Wizard Weezes och all den färgglada konsten. Dessutom hade dem en hel vägg med handritade tavlor på alla Horrocruxer, var bra sugen på att köpa hem dem kan jag meddela. 


Jag tror att jag måste besöka House of MinaLima fler gånger för det finns små detaljer precis överallt. Något som jag glömde att fotografera på våning nummer två, var marodörskarte golvet. Ja hela golvet var marodörskartan, riktigt häftigt! Sedan begav vi oss upp till den sista våningen där dem även hade ett rum dedikerat till Fantastic Beasts filmerna. 


Efteråt hade man lite tid för sig själv att gå runt och fotografera allt man ville något som dem uppmuntrade hela tiden. De såg till att man kunde fotografera och läsa på allt i sig egen takt på vägen ner också och såklart ställa frågor om man kommit på flera under guidningen. Såklart blev det även en liten shoppingtur i affären vid ingången innan vi lämnade, är det något som ni skulle vilja se?