West End Live, Dag 1 - Les Misérables

Den här musikalen kommer alltid att ha en speciell plats i min hjärta. Det var den allra första musikal jag såg i London då med svenska musikalstjärnan Anton Zetterholm i rollen som Enjolras. Och jag måste säga att detta cast fick mig att känna precis som det castet gjorde 2013/2014. Det kändes hemma på något vänster vilket de förra casten inte riktigt gjorde. Därför känner jag att jag absolut måste åka tillbaka och se dem på Queen Theatre scenen inom en snar framtid. Jag funderar på att göra en musikalweekend igen men vi får se, beror på om någon vill och kan åka med samt om jag har råd. Jag har nämligen andra planer på ställen jag vill besöka, men dem kräver lite mer sparande. 


Att Les Miserables är populär förstår jag men jag blir alltid lika förvånad över hur mycket känslor den frambringar hos publiken. Folk grät, folk sjöng med, folk skrek och fick en sådan sjuk energiboost dem få minuter som de var uppe på scen. Detta är verkligen ett fenomen som inte går att beskriva med ord. Jag känner några som faktiskt sett denna musikal live mer än 30 gånger! 

För att citera en av konferenciererna för kvällen:
"Jag stod där bakom och hörde min kollega säga, vänta på flaggan, vänta på flaggan och jag förstod inte vad hon menade, vad är det med flaggan, och så började dem vifta, och ni blev helt galna!"

#1 - Netti Starby

Låter verkligen som en härlig musikal :-D Kramis

Svar: Ja det finns allt i den kamp, revolution, vänskap, kärlek, familj, prostitution etc.
thelenaelisastory.blogg.se

#2 - Emma Engström

Men oj! 30 gånger var inte dåligt :o

Svar: Nä väldigt imponerande :D
thelenaelisastory.blogg.se

#3 - therese

Såg också Les Mis med Anton Zetterholm för ett par år sen, så oerhört bra musik och story!

Svar: Ja Les Mis var den första musikal jag såg i West End. Hann se Anton 5 gånger innan han slutade, och jag måste erkänna att han varit den bästa jag sett någonsin. Dock tror jag att den nya Enjolras kan vara en farlig konkurrens om den platsen haha.
thelenaelisastory.blogg.se