thelenaelisastory.blogg.se

Minirecensioner på böcker jag läst - Januari
Förutom att fotografera, gå på musikal och kolla på film, så gillar jag att läsa böcker otroligt mycket. Därför tänkte jag skriva minirecensioner av böckerna jag läser varje månad här på bloggen och hoppas att ni också skall finna något intressant att läsa. Hela bloggidéen kommer från Emelie som bloggar inne hos Fictional EM. Om ni inte redan gjort det så tycker jag att ni ska gå in och kolla på hennes fantastiskt fina blogg! 

 

The Wild Queen: The Days & Nights of Mary, Queen of Scots av Carolyn Meyer
Första boken ut för året blev alltså denna spännande historia om Mary Stuarts liv med allt vad det innebar. Vi fick följa henne genom livet från barnsben, genom intriger, kröning och giftesmål ända fram tills hennes ödesdigra avrättning. Boken var väldigt bra skriven och Carolyn har verkligen respekterat historien. Mest känslosam var delen på slutet och hur Carolyn beskriver den i form av ett avskedsbrev från Mary själv.
Betyg: 4 av 5


Everything, Everything av Nicola Yoon
Jag fuskade lite med den här boken och såg filmen innan men det var endast på grund av att den var utlånad på biblioteket och var slutsåld i affären. Boken handlar om den allvarligt allergiska Maddy som måste bo i ett specialdesignat hus för att ens kunna överleva dagen. Men snart flyttar den charmige Olly in med sin familj i huset bredvid och det dröjer inte länge förens han söker Maddys kontakt. Jag kan inte låta bli att bli lika charmad av Olly som Maddy. Det här var en väldigt bra bok om omöjlig kärlek med en riktig twist. Och hur kan man inte gilla det?
Betyg: 4 av 5


The Serpent King av Jeff Zentner
Den här boken fick jag i prenumerationsboxen Owlcrate och det har tagit sin lilla tid men nu är den läst. Inte min typ av bok och hela den religösa delen kunde dem ha skippat för jag kunde ha struntat helt i denna hitte på religion där man dyrkar ormar, men däremot gillade jag sättet boken var skriven på och relationerna mellan de tre huvudkaraktärerna. Om Jeff skriver fler böcker i framtiden kan jag absolut tänka mig att läsa dem.
Betyg: 3 av 5


Peter Pan av J.M. Barrie
Ett mål i år är att jag ska läsa fler klassiker och den här barnboken verkar alla älska och jag trodde att även jag skulle göra det men icke. Jag gillade inte ingen av karaktärerna och språkligt var boken rörig. Ibland var den skriven på gammaldags vers sedan var den helt plötligt inte det och så tillbaka till vers igen. Nä jag ville verkligen gilla den här boken men tyvärr blev det bara platt fall!
Betyg: 2 av 5

 

Kommentar: Jag trodde absolut inte att jag skulle ha någon tid över för att läsa men jag har ju haft fel förut och så var det även i det här läget. Hela 4 böcker blev utlästa och 3 nya påbörjade. Vi får se hur många jag hinner att läsa ut under Februari månad men jag gissa på att det inte blir lika många. Men den som lever får se.

Netti Starby

Låter som bra böcker :-D Kramis

Svar: Det var dem verkligen :D
thelenaelisastory.blogg.se

Emelie

<3!!!! Jag älskar dock Peter Pan hehe

Svar: Jag hade hoppats på såååå mycket mer. Blev väldigt besviken. Dock gillar jag historien, har inte sett Disneyfilmen men flera nyare versioner samt den med Jeremy Sumpter :P
thelenaelisastory.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress