thelenaelisastory.blogg.se

Säsongsrecension - Knightfall S1


Handling
I denna serie får vi följa tempelriddarna under deras sista tid tillsammans innan dem upplöstes och deras jakt på den heliga Graalen. 

Recension
Jag började titta på den här serien eftersom många andra hade uppehåll och för att jag inte hade någon form av kostymdrama på schemat och då var ju denna perfekt tänkte jag. Speciellt eftersom den innehöll så många bra skådespelare. Redan i det första avsnittet kände jag att denna serie var något för mig, det var bara något som lockade otroligt mycket med handlingen och den känslan höll i sig till slutet. Jag gillade att man inte bara fick se Tempelriddanas kamp mot orättvisa, utan också när dem försökte lösa ledtrådarna för att hitta den heliga Graalen. 

Favoritkaraktärer och varför
Jag gillade Landry från början men det som jag egentligen fastnade för var tv-seriens starka kvinnor. Och då framförallt drottning Joans. Förutom att kämpa mot sin kärlek för Landry med allt vad det innebar, skulle hon också vara stark och kämpa för sitt lands säkerhet samtidigt som hon skulle hålla goda relationer med kungen och familjen. 

Förhoppningar inför Säsong 2
Ännu finns det tyvärr inga konkreta uppgifter om att det skall bli en säsong 2 av denna serie vilket jag såklart hoppas på att det skall bli. Jag vill ju se vad som händer nu med tanke på det där slutet. Jag vill inte säga vad som händer men ni som sett den vet ju precis vad jag menar. Det kan ju inte sluta sådär även om det skulle bli ett helt okej slut även om den läggs ner. Kommer säsong 2 kanske bestå av att hitta Ljusets brödraskap? 

Min musikaliska helg
Vissa helger är bara lite bättre än andra eller hur? Och den här helgen har verkligen varit exakt så. Även om det blev tidiga mornar, strul med tåg och lite sådant så vart det ändå så lyckat och jag är mer än nöjd över hur det hela blev. Ja eller förseningen på tåget hade vi ju kunnat skippa men resterande blev bra i alla fall haha. 


Lördagen
Jag gick upp kl. 6.00 för att ta mig till centralen och åka till Göteborg. Väl där mötte jag upp Johanna och vi tog en snabb lunch innan vi promenerade upp till konserthuset för dagens konsert. Som ni vet är jag musikalnörd och åker då och då till London för att se musikaler och just i denna konsert var två sångare som jag sett förut med, Scarlett Strallen (Candide) och Nadim Naaman (Phantom of the Opera). Dessutom som en bonus var Julian Ovenden med, en som jag gillat otroligt mycket både musikaliskt och som skådespelare då han varit med i serier så som Foyle´s War, Downton Abbey, SMASH och nu senast Knightfall. Otroligt roligt att se dem och det var riktigt maffigt med Göteborgs Symfoniker som spelade till. Skulle lätt kunna sitta och lyssna till dem spela filmmusik en hel kväll. Dem spelade musikallåtar då det var en hyllning till Bernstein som firade 100 år i år bla West Side Story. Otroligt fin kväll. Vi satt allra längst fram och kunde avnjuta deras vackra stämmor i två timmar.

 
Söndagen
Detta hände ju inte för allt så länge sedan då det fortfarande är Söndag. Men jag är nyss hemkommen från en superhärlig eftermiddag på Chinateatern i Stockholm där Peter, Bruno och Matilda hade en unplugged session och ärligt talat, och detta har jag nog nämnt tidigare, jag skulle kunna betala för att höra dem prata med varandra under en kväll för de är så härliga. Stackars Matilda hade åkt på denna elaka influensan och hade fått talförbud dagarna innan men kämpade på hårt i några låtar och jag måste verkligen hylla henne för det för det lät väldigt bra trots sjukdomen. Heja Matilda! En härlig kväll med bara ren och skär kärlek till musiken. Vad kan vara bättre än det! 
Storkyrkan
I Tisdags så besökte vi Storkyrkan med barnen på jobbet och fick bland annat höra lite om St. Göran och Draken. Mycket spännande och prästen sa att barnen var så duktiga så vi fick gå in i rum som ingen annan får gå in i. Och som historienörd var jag överlycklig! Jag tog några stycken bilder med mobilen när tillfälle fanns. Väldigt intressant. Måste komma tillbaka med kameran någon gång. 

Imorgon åker jag till Göteborg över dagen bara för att gå på konsert sedan kommer jag tillbaka till stan för att även gå på konsert här på Söndagen. Ska bli så roligt!  Vad har ni för planer den här helgen?